PMKsoft ry  
Airsoftia rennolla mei­nin­gil­lä.
 

Tuli, liike ja yllätys - Kolme avainta pelin voittoon

Tuli
Jos sinulla on tulivoimainen ase, hyödynnä sen parasta vahvuutta pitämällä vastustaja matalana ampumalla. Harva nostaa päätään ylös suojan takaa, kun suojaan napsuu tasaisella tahdilla kuulia. Tämä antaa sinulle hyvän mahdollisuuden edetä asemiin, mistä näet ampua esteen taakse. Hyödynnä joukkuetovereitasi suojaamalla heidän etenemistään ja liikkumalla itse kun he suojaavat sinua.


Liike
Pyri aina vaihtamaan asemaasi, kun olet ampunut. Vastustaja kuulee ja näkee usein, mistä kohdasta olet ampunut ja osaa odottaa valmiina kun seuraavan kerran nostat päätäsi. Ulkopeleissä kieri mättään toiselle reunalle, vaihda poteroa tai etene/peräänny matalana. Sisäpeleissä vaihda huonetta, mene polvilleen/mahalleen, peräänny tai etene. Pääasia on, että et ole samassa paikassa kahta kertaa peräkkäin.


Yllätys
Joskus suora hyökkäys vastustajan asemiin on ainut vaihtoehto edetä. Mutta usein sinulla on monta reittivaihtoehtoa edetä kohteeseen. Pyri tiedustelemaan vastustajan asemat ja vastustajien määrä eri reit­ti­vaih­toeh­dois­sa. Jos löydät vastustajan puolustuksesta heikon kohdan, jota puolustaa vain muutama vastustaja, hyödynnä se. Jos pääsette siitä läpi, on tie usein auki loppujen vastustajien selustaan.
Varmista aina myös oma selustasi. Vastustajasi koittaa myös löytää heikon kohdan joukkueesi puolustuksesta ja hyödyntää sitä tilaisuuden tullen. Varsinkin ulkopeleissä selustaan kiertänyt taitava tarkka-ampuja voi hidastaa merkittävästi joukkueenne toimintaa ja etenemistä.
Puskeminen


Pmksoftin peleissä on lähes aina hyvin lyhyet respausajat. Eli käytännössä ei yleensä ole väliä, eliminoidutko vai et, pääset nopeasti takaisin kentälle.
Jos pelissä syntyy pattitilanne, jossa kumpikaan vastustaja ei pääse etenemään, on usein vain koitettava edetä tappioista huolimatta. Vastustajaa kohti hyökätessä "pusketaan" useiden pelaajien voimalla ja runsaalla suojatulella vastustajia maissa pitämällä. Jos puskemisen aloitus onnistuu ja vastustaja ei pysty nostamaan päätään suojatulen vuoksi ylös ampuakseen, on nopealla etenemisellä hyvä mahdollisuus varsinkin sisäpeleissä puhdistaa kohde vastustajista ja päästä hyviin asemiin vastaanottamaan mahdollista vastahyökkäystä. On usein tehtävän kannalta jopa järkevää koittaa "treidata", eli uhrata itsensä, jos samalla saadaan myös yksi hyvissä asemissa oleva vastustaja eliminoitua. Muut oman joukkueen pelaajat pääsevät tällöin etenemään parempiin asemiin.


Puskemista vastaan toimiminen on periaatteessa yksinkertaista. Vaihda asemaasi jos sijaintisi on paljastunut, koska vastustajan puskiessa eteenpäin kohti puolustamaasi kohdetta, he suuntaavat suojatulta usein oletettuja vihollisen sijainteja kohti. Taktinen perääntyminen parempiin asemiin, esim. sivustalle tai sisäpeleissä piiloutuminen kaappeihin voi antaa sinulle mahdollisuuden iskeä puskevän osaston selustaan.


Fragi on fragi
Pmksoftin epävirallinen tunnuslause. Tarkoittaa käytännössä sitä, että jos et tiedä onko näkemäsi pelaaja oma vai vihollinen, niin ammu se varmuuden vuoksi. Varsinkin sisäkentillä on pimeitä kohtia, missä hihanauhoja ei pysty näkemään, joten jos näet vihollisen oletetusta tulosuunnasta liikettä, se yleensä on vihollinen.